Guram Kashia viert de 1-1 tegen Heerenveen

Vitesse dankzij ruime zege Europa in

Vitesse gaat dankzij een 5-2 overwinning op sc Heerenveen Europa in. Na de 2-2 in Friesland, wist Vitesse voor eigen publiek het ticket voor de derde voorronde van de Europa League veilig te stellen. Eenvoudig ging dat niet, want bij rust keek Vitesse nog tegen een 2-1 achterstand aan.

Heerenveen opende al in de vierde minuut de score. Marten de Roon stuurde Mark Uth weg en de Duitser schoot de Friezen op 1-0. Lang konden de bezoekers niet genieten van de voorsprong. Vitesse-aanvoerder Guram Kashia kopte de gelijkmaker binnen uit een hoekschop van Zakaria Labyad.

Comeback Vitesse

Uth zette Heerenveen andermaal op voorsprong, waardoor de thuisploeg met een achterstand ging rusten. Via een door arbiter Bas Nijhuis goedkoop gegeven strafschop (Traoré ging makkelijk liggen na een lichte beroering door Thern) kwam Vitesse na rust op gelijke hoogte. Invaller Marko Vejinovic schoot binnen.

Vitesse kreeg na de 2-2 definitief het heft in handen, miste via Bertrand Traoré en Wallace aanvankelijk kansen, maar wist daarna toch het net te vinden. Davy Pröpper (via Kenny Otigba), Zakaria Labyad (knal onderkant lat) en Jan-Arie van der Heijden (intikker) bezorgden de thuisploeg in de slotfase de ruime zege en daarmee een ticket voor de voorronde van de Europa League. Vooral Labyad mocht zich gelukkig prijzen met de goal, want voor een zware overtreding op Uth kreeg hij geen kaart.