Roda JC Kerkrade is na een zinderende wedstrijd tegen NAC Breda gepromoveerd naar de eredivisie. De Limburgers wonnen na verlenging met 2-1 in Breda, nadat NAC het heenduel in Kerkrade met 1-0 had gewonnen. Na vijftien jaar komt er een einde aan eredivisievoetbal in Breda. Roda keert na een jaar terug in de hoogste afdeling.  

Mitchell Paulissen zette Roda voor de pauze op voorsprong na een fraaie steekpass van Hicham Faik. In de tweede helft raakten Anco Jansen en Paulissen namens Roda JC de paal en deed Adnane Tighadouini dat aan de andere kant.

Het lukte beide ploegen niet om de negentig minuten vol te maken met elf man, want zowel Mats Seuntjens (NAC) als Arjan Swinkels (Roda) werd met twee keer geel uit het veld gestuurd.

NAC in mineur

Discutabele goal

Een discutabel doelpunt van Dirk Marcellis leek NAC in de verlenging te redden. De vraag was of de kopbal van de verdediger van NAC de doellijn wel had gepasseerd. De bal ging via Tom Van Hyfte richting het doel, waarna Martijn Monteyne de bal uit de doelmond wegwerkte. Of dat voor of achter de lijn gebeurde, was punt van discussie. 

Roda kwam die tegenslag te boven en na terugleggen van invaller Frank Demouge schoot Van Hyfte de bezoekers op 2-1. NAC had daarna aan een goal genoeg om zich alsnog te handhaven, maar slaagde daar niet in. 

STER reclame