1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
NOS Sport

Schippers sluit meerkamp Götzis voortijdig af

Dafne Schippers spaart haar knie.

Voor Dafne Schippers is de internationale meerkamp in Götzis op een grote teleurstelling uitgelopen. De Nederlandse recordhoudster staakte voor de afsluitende 800 meter uit voorzorg de strijd. Schippers ondervond veel last van een knieblessure en wilde geen onnodig risico lopen.

Knie hard gestoten

"Ik baal enorm. Sinds ik mijn knie hard gestoten heb bij wedstrijden in Hoorn, ben ik met de knie aan het rommelen. Er komt een olympisch jaar aan en dan moet je geen gekke dingen doen'', zei de meerkampster annex sprintster. Schippers toonde vorige week haar goede vorm in Hengelo met een Nederlands record op de 100 meter (10,94).

Al zeker van WK in Peking

Schippers heeft zich al geplaatst voor de wereldkampioenschappen in Peking later dit jaar, waar ze de keuze heeft uit de 100 en 200 meter en de meerkamp. Na het speerwerpen overlegde ze zondag even met haar coach Bart Bennema.

"Natuurlijk twijfelde ik enorm. Ik moet nog zo lang. Ik ben pas 22 jaar en hoop nog tien jaar door te gaan. De knie is nog steeds beurs. Het houdt een keer op'', zei Schippers.

Indruk gemaakt

De Nederlandse atlete maakte zaterdag indruk door onder andere een persoonlijk record neer te zetten bij het kogelstoten. Na vier onderdelen stond ze tweede. Op de slotdag hield ze die tweede plaats vast door bij het verspringen 6,43 meter te noteren en bij het speerwerpen 42,22 meter op het scorebord te zetten.

Met die scores was een nieuw Nederlands record nog mogelijk voor Schippers. Ze moest daartoe op de 800 meter haar persoonlijk record benaderen. Die kans liet ze dus aan zich voorbij gaan.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl