De Graafschap keert terug in de eredivisie

time icon

De Graafschap heeft een terugkeer in de eredivisie bewerkstelligd. De ploeg uit Doetinchem won met 1-0 bij FC Volendam en dat was na het eerdere 0-0 gelijkspel voldoende voor promotie.

Vincent Vermeij maakte enkele minuten voor rust het enige doelpunt van de wedstrijd. Op aangeven van Jerry van Ewijk schoot hij van dichtbij hard binnen.

FC Volendam begon de tweede helft in de wetenschap dat het twee doelpunten moest maken om de eredivisie te bereiken. Dat lukte, ondanks diverse goede mogelijkheden, niet. De Graafschap-doelman Hidde Jurjus verrichte een aantal prima reddingen.

Vermeij: geweldig en onverwacht

De reactie van De Graafschap-spits Vincent Vermeij na de zege op FC Volendam.

Mei 2012

De afgelopen drie seizoenen kwam De Graafschap uit in de Jupiler League. In mei van 2012 degradeerde de ploeg, na twee remises tegen FC Den Bosch (0-0 uit en 1-1 thuis).

Eerder in de play-offs waren de Superboeren, die in het reguliere seizoen als zesde eindigden, al te sterk voor Almere City en Go Ahead Eagles.

Broers De Jong

Kort na de promotie feliciteerden de gebroeders Luuk en Siem de Jong De Graafschap via Twitter met de prestatie. De broers kwamen in het verleden uit voor de Doetinchemmers.

Siem de Jong
@siemdejong
Gefeliciteerd @degraafschap met de promotie naar de eredivisie! #oudecluppie
4 jaar geleden
Luuk de Jong
@LuukdeJong9
Gefeliciteerd superboeren!🔵⚪️💪 #promotie #eredivisie #volgra
4 jaar geleden

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

1/1 Weer zo´n dag in Volendam

STER Reclame