De Graafschap heeft een terugkeer in de eredivisie bewerkstelligd. De ploeg uit Doetinchem won met 1-0 bij FC Volendam en dat was na het eerdere 0-0 gelijkspel voldoende voor promotie.

Vincent Vermeij maakte enkele minuten voor rust het enige doelpunt van de wedstrijd. Op aangeven van Jerry van Ewijk schoot hij van dichtbij hard binnen.

FC Volendam begon de tweede helft in de wetenschap dat het twee doelpunten moest maken om de eredivisie te bereiken. Dat lukte, ondanks diverse goede mogelijkheden, niet. De Graafschap-doelman Hidde Jurjus verrichte een aantal prima reddingen.

Vreman: met hangen en wurgen gelukt

Vermeij: geweldig en onverwacht

Mei 2012

De afgelopen drie seizoenen kwam De Graafschap uit in de Jupiler League. In mei van 2012 degradeerde de ploeg, na twee remises tegen FC Den Bosch (0-0 uit en 1-1 thuis).

Eerder in de play-offs waren de Superboeren, die in het reguliere seizoen als zesde eindigden, al te sterk voor Almere City en Go Ahead Eagles.

De Koning: doet ontiegelijk veel pijn

Broers De Jong

Kort na de promotie feliciteerden de gebroeders Luuk en Siem de Jong De Graafschap via Twitter met de prestatie. De broers kwamen in het verleden uit voor de Doetinchemmers.

STER reclame