Keulstra komt als eerste over de streep in Weert

Pien Keulstra: Nederlands kampioen in twee sporten

Pien Keulstra is in Weert Nederlands kampioene geworden op de triatlon. Op de olympische afstand (1,5 km zwemmen, 40 km fietsen en 10 km lopen) kwam ze als eerste over de streep, voor Sarissa de Vries en Ilona Eversdijk.

Het is de eerste Nederlandse titel voor Keulstra op de triatlon. Nederlands kampioen werd ze al wel eens eerder, maar dan op de schaats. In de winter van 2011/2012 won ze het goud op de drie- en vijf kilometer. Het jaar daarna kreeg de nu 21-jarige Keulstra te maken met een eetstoornis. Daarna keerde ze nog wel terug als schaatsster op de langebaan, maar begin vorig jaar besloot ze toch om daarmee te stoppen. Ze rijdt nog wel marathons.

Geen Klamer en Caelers

Het was een spannende strijd om de Nederlandse titel. Keulstra begon niet heel sterk met het zwemmen, maar herstelde zich op de fiets en maakte het karwei vervolgens lopend af. Met nog vijf kilometer te gaan was het verschil tussen Keulstra en De Vries slechts vijf seconden. Toch wist Keulstra die voorsprong nog uit te breiden.

“Dit was het scenario dat ik voor ogen had”, zei de kampioene na afloop. ”Dat de wind vandaag zo sterk was, maakte het voor mij alleen maar beter. Met mijn schaatsachtergrond heb ik de kracht om daarmee om te gaan. Ik was hier al een keer vijfde en ditmaal kwam ik voor minstens een podiumplek. De titel winnen is geweldig", aldus Keulstra.

Enige aantekening bij de titel van de in Boekelo geboren triatlete is dat topatletes Rachel Klamer en Maaike Caelers in Weert ontbraken. Zij komen later vandaag in actie bij de World Triathlon Series in Londen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl