Minister Kerry op de fiets, afgelopen maart AFP

De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken John Kerry heeft zijn rechter bovenbeen gebroken bij een fietsongeluk bij Scionzier in de Franse Alpen, vlakbij de Zwitserse grens. Dat heeft Kerry's ministerie in Washington bevestigd.

De 71-jarige Kerry is na zijn val met een helikopter overgebracht naar een ziekenhuis in Genève. Hij heeft waarschijnlijk met zijn wiel een stoeprand geraakt en kwam daardoor ten val. 

De bewindsman breekt zijn rondreis door vier Europese landen af. Hij zou vandaag de Spaanse koning en premier ontmoeten. De bewindsman vliegt terug naar de VS en laat zich in Boston behandelen door de arts die al eerder een operatie aan hetzelfde been heeft uitgevoerd.   

Onderhandelingen

Minister Kerry was in Zwitserland voor overleg over een nucleaire overeenkomst met Iran. Hij sprak gisteren zes uur lang met zijn ambtgenoot Zarif over de deal die op 30 juni rond moet zijn. 

De Amerikaanse minister is een enthousiast wielrenner. Zo werd hij tijdens de dagenlange onderhandelingen met Iran in maart in de pauzes ook geregeld gezien op een racefiets. Daarvoor had hij zijn eigen fiets meegebracht. 

Kerry op de fiets in Geneve in maart 2015

STER reclame