Eelco Sintnicolaas (midden) op de 110m horden, vorige week in Hengelo ANP Pro Shots

Meerkamper Eelco Sintnicolaas heeft bij het gala in Götzis twee keer binnen twintig minuten de 110 meter horden moeten lopen. In zijn eerste race kwam de Nederlandse atleet ten val, door toedoen van zijn concurrent Damian Warner. Niet lang daarna mocht hij de race overdoen.

Die tweede poging was niet onverdienstelijk. Sintnicolaas klokte 14,35. Geen toptijd, maar wel een tijd die hem nog in de race houdt voor de olympische limiet op de meerkamp. Ook Pieter Braun ligt nog steeds op koers voor die limiet.

Pols

Normaal gesproken zou Sintnicolaas ook nog in de race zijn voor het podium en het Nederlands record op de meerkamp, maar bij de val blesseerde hij zijn pols. Uit onderzoek bleek dat deze niet gebroken is. 

De Nederlander kon wel doorgaan met de volgende onderdelen, maar stelde teleur bij het discuswerpen. Met slechts een geldige worp eindigde hij als twintigste. Bij het polsstokhoogspringen, zijn sterkste onderdeel, werd hij tweede met een hoogte van 5 meter 20.

Bij het speerwerpen kwam Sintnicolaas in zijn derde poging het verst: 62,74 meter. Dat brengt hem na negen onderdelen op de zesde plaats met 7.586 punten. De Duitser Kai Kazmirek leidt met 7.747 punten. Pieter Braun bezet de tiende plaats met 7440 punten. Ingmar Vos staat vijftiende (7.158) met nog één onderdeel te gaan.

De tienkamp wordt afgesloten met de 1.500 meter.

STER reclame