Doris Hart - drie Wimbledon-titels op één dag - overleden

Doris Hart krijgt de schaal nadat ze de tennisfinale van Wimbledon heeft gewonnen in 1951 Getty Images

Voormalig tenniskampioene Doris Hart is op 89-jarige leeftijd overleden. De Amerikaanse was halverwege de vorige eeuw de beste op alle vier de grandslamtoernooien. 

Hart won tussen 1946 en 1955 één keer de Australian Open, twee keer Roland Garros, één keer Wimbledon en twee keer de US Open. Ze was ook nog eens twaalf keer verliezend finaliste en veroverde 29 grandslamtitels in het dubbelspel.

In 1951 leverde de Amerikaanse een unieke prestatie door op Wimbledon op één dag de titel te grijpen in het enkelspel, het damesdubbelspel en het gemengd dubbelspel. In 1952 won ze de triple in Parijs en in 1954 herhaalde ze het kunststukje op de US Open.

Polio

Doris Hart kon niet zo goed rennen als andere tennissters. In haar jeugd dacht men dat ze polio had en er werd zelfs aan gedacht om haar rechterbeen te amputeren. Toch wist dit Hart er niet van te weerhouden de tennisbaan op te gaan. 

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Doris Hart wint Wimbledon 1951

STER Reclame