NOS Sport

Schippers imponeert op zevenkamp in Götzis

Schippers en Vetter sterk in Götzis

Dafne Schippers staat na de eerste dag van de zevenkamp in Götzis op de tweede plaats. Met 3.995 punten na vier onderdelen stevent ze mede dankzij een persoonlijk record bij het kogelstoten (14,66 meter) af op een nieuw Nederlands record.

Anouk Vetter staat verrassend zesde en dankt die klassering onder meer aan haar zege bij het kogelstoten; met 15,41 meter verbeterde ze haar persoonlijk record met 78 centimeter. De 22-jarige Vetter scherpte ook op de 100 meter horden (met 0,03) en op de 200 meter (-0,09) haar pr aan.

Nadine Visser begint zondag als de nummer negen aan de tweede dag. De vierde Nederlandse in Götzis, wereldkampioene indoor Nadine Broersen, heeft nog last van een enkelblessure en kwam daardoor niet verder dan de teleurstellende elfde plaats.

De Canadese Brianne Theisen-Eaton gaat na de eerste aan de leiding met 4.031 punten.

Vier pr's voor Braun

Pieter Braun doet het verrassend goed bij de mannen. Met vier persoonlijke records bezet hij de zevende plaats in de tussenstand met 4.225 punten.

De beste Nederlander in Götzis is Eelco Sintnicolaas, die voorlopig vijfde staat met 4.260 punten. Hij verbeterde met 7.65 meter zijn persoonlijke record bij het verspringen met 3 centimeter en bij het kogelstoten scherpte hij zijn beste prestatie met 36 centimeter aan tot 14,67 meter.

Met zijn favoriete onderdeel, polsstokhoogspringen, nog op het programma, heeft Sintnicolaas zondag uitzicht op het podium. Ingmar Vos bezet de vijftiende plaats met 4.085 punten.

De Duitser Kai Kazmirek voert het klassement aan met 4.409 punten. Olympisch en wereldkampioen Ashton Eaton kondigde aan een aanval te doen op zijn eigen wereldrecord (9.039 punten), maar meldde zich af vanwege een rugblessure.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl