Dafne Schippers wil nog twee keer een sprintwedstrijd lopen voordat ze beslist over haar sportieve toekomst. ANP

Ze vindt het de moeilijkste beslissing die er is. Kiest Dafne Schippers voor de meerkamp of voor de sprint? Tijdens de persconferentie voor de zevenkamp in Götzis maakte Schippers bekend dat ze het keuzemoment nog even uitstelt. Na de meerkamp dit weekend wil ze nog twee keer uitkomen op de sprint tijdens wedstrijden uit de Diamond League alvorens ze haar keuze maakt.

Dafne Schippers geldt als een multi-talent in de atletiek. Van oorsprong ligt haar hart bij de meerkamp, maar ze is ook Nederlands snelste sprintster. Vorig weekend dook Schippers als eerste Nederlandse onder de magische grens van 11 seconden op de 100 meter. Tijdens de FBK-games in Hengelo klokte ze 10,94.

Dit weekend wil ze tijdens de sterkbezette meerkampwedstrijd in Götzis een aanval doen op haar eigen Nederlands record op dat nummer. De Hypomeeting in Götzis geldt in atletiekkringen als officieus WK.

Peking

Eerder had Schippers gezegd na deze wedstrijd de knoop te zullen doorhakken. De Utrechtse wil genoeg tijd hebben om haar trainingen aan te passen voor de wereldkampioenschappen in augustus in Peking. Dat besluit stelt ze nu dus even uit. Maar als ze eenmaal een keuze heeft gemaakt, dan wordt dat ook het onderdeel waarop ze zich hoopt te kwalificeren voor de Olympische Spelen van volgend jaar in Rio.

STER reclame