Zakaria Labyad en Luciano Slagveer

Heerenveen en Vitesse in balans na heerlijk duel

In de jacht op een ticket voor de derde voorronde van de Europa League hebben sc Heerenveen en Vitesse in een heerlijk duel met 2-2 gelijkgespeeld.

Na iets meer dan twintig minuten leidde Jerry St. Juste de 0-1 van Vitesse in: hij speelde te zacht terug op doelman Kristoffer Nordfeldt, Bertrand Traoré pikte de bal op en Valeri Kazaisjvili scoorde. Al die tijd lag er een tweede bal in het strafschopgebied, maar arbiter Björn Kuipers floot niet.

Heerenveen kwam al snel langszij. Mark Uth was voor de zoveelste keer weg op links en Luciano Slagveer gleed zijn voorzet binnen.

Sam Larsson kreeg de eerste kans na rust. Vitesse antwoordde met een schot van Traoré (zijnet), een pegel van Wallace (paal) en een goal van Davy Pröpper (na een solo langs vier man).

Uth bepaalde een kwartier voor tijd met een prachtige stift de eindstand op 2-2.