Basketballers Den Bosch veroveren titel

Basketballers Den Bosch veroveren zestiende titel

SPM Shoeters Den Bosch is voor de zestiende keer kampioen van Nederland geworden. In de bomvolle Maaspoort werd titelverdediger Donar door een 85-64 overwinning in de best-of-7-serie op een 4-1 achterstand gezet.

Aanvankelijk leek Donar er nog een zesde wedstrijd uit te slepen. De Groningers namen razendsnel een 14-5 voorsprong en hielden die in het eerste kwart vast (30-20).

In het vervolg gingen echter vooral de driepunters van Brandyn Curry (goed voor 26 punten) en Kees Akerboom (24 punten) beter lopen en bij 42-41 was de thuisploeg langszij gekomen. De Groningers maakten een verslagen indruk en waren niet bij machte het tij te keren.

Arvid Slagter, die voor het derde jaar op rij de titel pakt, meent dat het verschil in de finale kleiner was dan de uitslag doet vermoeden. "Het was niet eenvoudig. Op de eerste wedstrijd na, waren het spannende duels."

"Ook vandaag begonnen we niet goed, maar gelukkig konden we het omdraaien vanaf het tweede kwart, zijn we beter gaan verdedigen. We hebben een geweldige prestatie geleverd. Ik denk dat ik vanavond voor het eerst eens carnaval ga vieren", aldus de speler die zijn eerste jaar in Den Bosch speelt.