Sevilla wint opnieuw Europa League

1/8Sevilla is de winnaar van de Europa League Pro Shots
2/8De spelers van Sevilla met de Europa Leaguebeker AFP
3/8Sevilla viert de 1-1 van Grzegorz Krychowiak AFP
4/8Carlos Bacca schuift de 2-1 binnen AFP
5/8Carlos Bacca na zijn 2-1 tegen Dnjepr AFP
6/8Carlos Bacca viert de 2-1 NOS
7/8Carlos Bacca heeft Sevilla op 3-2 gezet AFP
8/8Vreugde bij Sevilla, verdriet bij Dnjepr AFP

Sevilla heeft als eerste club in de historie voor de vierde keer de UEFA Cup gewonnen. De Spaanse titelverdediger was in de finale van de Europa League Dnjepr Dnjepropetrovsk met 3-2 de baas. 

In de heerlijke eerste helft was de eerste slag voor de Oekraïners: uit een door hemzelf opgezette counter kopte Nikola Kalinic de 1-0 binnen. Sevilla was even van slag, maar ging in het vervolg vol overgave op zoek naar de gelijkmaker. 

Die kwam er na een klein half uur via Grzegorz Krychowiak, die de bal uit de kluts in de rechterhoek plaatste. Niet veel later omspeelde Carlos Bacca de doelman en schoot hij beheerst binnen. Plots leek favoriet Sevilla de buit al binnen te hebben. 

Dnjepr geeft niet op

Dnjepr gaf echter niet zomaar op en nog voor de rust was het alweer gelijk: uit een vrije trap krulde Roeslan Rotan de bal in het doel. Sevilla-doelman Sergio Rico zag er daarbij niet al te best uit. 

In de tweede helft waren de Spanjaarden beter, maar de Oekraïense underdog gaf geen krimp. Tot de 73ste minuut, waarin Vitolo knap Bacca vrijspeelde. Voor de Colombiaan was het vervolgens een koud kunstje om zijn tweede goal van de avond te maken. 

1/6Nikola Kalinic kopt de 1-0 tegen de touwen AFP
2/6Dnjepr viert de 1-0 AFP
3/6Nikola Kalinic viert de 1-0 AFP
4/6Ruslan Rotan brengt met een bekeken vrije trap Dnjepr weer op gelijke hoogte, 2-2 AFP
5/6Dnjeper viert de 2-2 van Ruslan Rotan AFP
6/6Verdriet bij Dnjepr NOS

In het slotkwartier kreeg Dnjepr nog wel wat kansjes. Sevilla bleef echter gevaarlijker en kwam via Bacca bijna op 4-2. Diens kopbal werd overgetikt, maar veel deerde het hem niet. Hij was toch al de man van de finale.

Schrik

De feestvreugde in het stadion hield enkele minuten voor tijd plotseling op. Dnjepr-speler Matheus stortte ogenschijnlijk zonder aanleiding ter aarde en even sloeg de paniek toe. De Braziliaan was echter bij kennis toen hij op een brancard het veld verliet.

STER Reclame