NOS Nieuws Binnenland

Xtc-lab en wapens gevonden bij actie tegen motorbendes

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Hulpdiensten en Explosieve Opruimingsdienst in Geleen

Bij de grootscheepse actie tegen motorbendes heeft de politie in Geleen een xtc-lab en zware wapens in een woonwijk ontdekt. In Limburg, Brabant en het grensgebied met Duitsland en België hebben politie en justitie invallen gedaan in ruim dertig panden. 

Daarbij zijn twintig mensen opgepakt, onder wie de president en de vice-president van de Limburgse afdeling van de motorbende Bandidos. 

De politie verwacht nog een groot deel van de dag bezig te zijn met het doorzoeken van woonhuizen en clubhuizen van bendeleden. Daarvoor zijn vierhonderd man ingezet.

Raketwerper

In Geleen zijn de straten rond de vindplaatsen van de wapens en de drugs afgezet. Volgens de regionale zender L1 is er onder meer een raketwerper aangetroffen in de garagebox aan de Anemonenstraat. Hulpdiensten en de Explosieven Opruimingsdienst zijn ter plekke om alles veilig af te voeren. 

De huiszoekingen zijn gericht op het vinden van bewijsmateriaal voor de verschillende strafrechtelijke onderzoeken die al lopen tegen de motorclubs, heeft het Limburgse Openbaar Ministerie verklaard. 

Het grootste deel van de arrestanten hoort bij de motorclub Bandidos. Ze worden door justitie verdacht van handel in wapens en drugs en van intimidatie. 

Xtc-lab gevonden in Geleen Pauline Broekema / NOS

Alarm

Rivaliserende bendes  zorgen voor grote onrust in Limburg. Naar aanleiding van een reeks incidenten zoals aanslagen met explosieven en vuurgevechten sloegen de Limburgse burgemeesters onlangs alarm. 

Minister Van der Steur bezocht Limburg afgelopen maandag en beloofde te onderzoeken of criminele motorbendes bij wet verboden kunnen worden. 

STER reclame