1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
Foodwatch
NOS Nieuws

Maya de Bij en K3 maken dik, zegt Foodwatch

Kinderidolen op voedselproducten zetten aan tot overgewicht, zegt Foodwatch. De voedselwaakhond vindt dat er gestopt moet worden met Maya de Bij-ranja, K3-chips en Bumba-koekjes.

Foodwatch heeft onderzoek gedaan naar 24 producten waar figuren van Studio 100 uit België reclame voor maken. Alle producten bleken volgens de normen van de Wereldgezondheidsorganisatie WHO slecht te scoren op ten minste één aspect. In de producten zit te veel suiker, vet of zout.

Dit is volgens Foodwatch ongezonde kindermarketing, omdat vooral jonge kinderen producten met een bekend figuurtje leuker of lekkerder vinden en er meer van eten. Kinderen kunnen zo op jonge leeftijd al overgewicht krijgen waar ze de rest van hun leven last van kunnen houden.

Nickelodeon

Foodwatch is begonnen met een e-mailactie richting Studio 100. Het bedrijf wordt gevraagd om te stoppen met het 'uitlenen' van zijn kinderhelden voor het promoten van ongezonde producten.

Studio 100 is overigens niet de enige partij die zijn kinderidolen op snoep en koek laat staan. Ook Disney, Nickelodeon en de Efteling doen dat.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl