ANP
NOS Nieuws

Meer mankracht bij Hulplijn Radicalisering

Ouders hebben steeds meer zorgen over het radicaliseren van kun kinderen. Dat blijkt volgens het Samenwerkingsverband Marokkaanse Nederlanders (SMN) uit de hoeveelheid vragen die binnenkomen bij de telefonische Hulplijn Radicalisering.

Het Samenwerkingsverband breidt het team achter de hulplijn daarom uit van twintig naar veertig vertrouwenspersonen. Sinds januari kunnen ouders zich met vragen melden bij de hulplijn. Inmiddels zijn er tweehonderd telefoontjes binnengekomen. Op basis daarvan legde het Samenwerkingsverband 51 "serieuze" dossiers aan.

Terugtrekken

"Het gaat dan bijvoorbeeld om een moeder die ons vertelt dat haar zestienjarige dochter zich aan het terugtrekken is", zegt Chakib Lamnadi, werkzaam als vertrouwenspersoon. "En dat haar uiterlijk verandert en zij gewelddadige beelden toejuicht."

De informatie die ouders geven komt niet bij de AIVD terecht. "We proberen via korte lijnen contact tussen ouders en de lokale overheid tot stand te brengen."

In februari hadden zich sinds de start van de hulplijn honderd mensen gemeld. Op basis daarvan waren toen 29 dossiers aangelegd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl