The New Cool Collective vorig jaar bij de Radio 6 Soul & Jazz Awards ANP

In het Vondelpark in Amsterdam vragen diverse artiesten vanmiddag aandacht voor NPO Radio 6. Ze willen dat de politiek de soul- en jazz-zender niet opheft, omdat er anders te weinig jazz op de radio te horen is. In maart werd bekend dat de NPO van plan is vanaf volgend jaar te stoppen met Radio 6

Het concert is een initiatief van Jazz Orchestra of the Concertgebouw. “We willen een groot signaal afgeven, dus hoe meer soul- en jazzfans er in het park staan, des te beter", zegt Juan Martinez, de zakelijk leider van het jazz-gezelschap. Volgens hem is NPO Radio 6 onmisbaar voor de Nederlandse soul en jazz. “Het is het platform voor heel veel Nederlandse artiesten, podia en festivals die op deze manier met het publiek in aanraking komen."

Radio 6-diskjockey Winfried Baijens is vooral trots dat muzikanten zelf het initiatief hebben genomen voor het concert. "Het Jazz Orchestra of the Concertgebouw heeft een reeks aan solisten uitgenodigd onder wie saxofonist Benjamin Herman, zangeres Sabrina Starke, Ruben Hein komt optreden, Sarah-Jane en Myles Sanko, dat is een Britse zanger." Het concert is vanmiddag van 14.00 tot 18.00 uur. 

Eerst op Radio 6

Baijens zegt dat het bestaan van de radiozender vooral voor beginnende artiesten belangrijk is. "Het werkt nog steeds zo in deze moderne tijd van Spotify en dergelijke, dat je radio nodig hebt om een klein beetje door te kunnen breken. Ik noem maar even Wouter Hamel en Caro Emerald, die voor het eerst op onze zender werden gedraaid." 

Daarnaast vind de Radio 6-dj dat op de publieke omroep ook soul en jazz te horen moet zijn. "Deze muziek wordt op andere zenders niet of nauwelijks gedraaid." 

Het werkt nog steeds zo dat je radio nodig hebt om een klein beetje door te kunnen breken.

NPO Radio 6-diskjockey Winfried Baijens

STER reclame