Felicitaties voor doelpuntenmaker Bertrand Traoré

Vitesse na gelijkspel door naar finale play-offs

Vitesse is ten koste van PEC Zwolle doorgedrongen tot de finale van de play-offs om een ticket voor de derde voorronde van de Europa League. Na de 2-1 uitzege werd thuis gelijkgespeeld: 1-1.

Voor rust leidde het Arnhemse overwicht tot één treffer. Rochdi Achenteh onderschepte de bal op het middenveld en bediende Bertrand Traoré, die zich knap van Maikel van der Werff ontdeed en met een bekeken schot scoorde.

Ryan Thomas was in de eerste helft het dichtst bij succes voor de Zwollenaren, maar zijn inzet van dichtbij werd gestopt door doelman Eloy Room.

Necid brengt spanning terug

Na de pauze kreeg Tomás Necid al snel een flinke kans. De Tsjech schoot voorlangs, maar had tien minuten later wel succes. Uit een afgemeten voorzet van Bram van Polen schoot hij beheerst de 1-1 binnen. Luttele minuten later kwam PEC goed weg toen Kevin Diks tegen de lat kopte.

In het vervolg van de wedstrijd werden de Zwollenaren nog maar sporadisch gevaarlijk. Ook Vitesse kreeg nog maar weinig kansen, ook niet nadat trainer Peter Bosz dezelfde dubbele wissel had doorgevoerd als in het eerste duel en opnieuw na ruim een uur voetbal.

Het inbrengen van Marko Vejinovic en Wallace (ze vervingen ook toen Josh McEachran en Zakaria Labyad) had in Zwolle tot een ommekeer geleid, want Vitesse boog zijn achterstand toen vervolgens om. In Arnhem leidde de tactische ingreep echter niet meer tot een verandering in de score.

In de slotfase werd PEC een tiental nadat Van der Werff, die volgend seizoen voor Vitesse uitkomt, zijn tweede gele kaart had gekregen. Traoré had kort daarna de 2-1 voor het intikken, maar de Burkinees schoot naast.