Deze olifant maakte een selfie met een gestolen GoPro
NOS Nieuws

Ongelukken met selfies kosten geregeld levens

Het maken van een selfie is tegenwoordig een veel beoefend tijdverdrijf, maar er zijn tientallen berichten over selfies met een dodelijk einde. Ze worden gemaakt door mensen die alles riskeren om een spectaculaire foto van zichzelf te maken.

Deze week kwam een man uit Singapore om het leven op het Indonesische eiland Bali. Het is inmiddels een klassieker wat betreft de 'rouwrandselfies': hij klom op een rots, ging met z'n rug naar de zee staan en wilde een selfie maken. Hij verloor zijn evenwicht, viel in zee en verdronk.

In Roemenië vond een 18-jarige vrouw het wel spectaculair om zichzelf te fotograferen op het dak van een rijdende trein. Ze kwam met haar been tegen een elektriciteitsleiding en overleefde dat niet.

Helaas, deze YouTube video is niet meer beschikbaar

Met pistool

Deze variant is ook populair: je zet de loop van een vuurwapen tegen je hoofd en met de andere hand maak je een selfie. Als je coördinatievermogen niet optimaal is, druk je het verkeerde apparaat af.

Russische media melden dat dat deze week ook een 21-jarige vrouw uit Moskou overkwam. Ze wilde zichzelf fotograferen terwijl ze de loop van een pistool tegen haar hoofd hield. In plaats van op het cameraknopje te drukken, haalde ze de trekker over.

Ze is levensgevaarlijk gewond in een ziekenhuis opgenomen. Een bewaker die haar het pistool had geleend, is door de politie van Moskou aangehouden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl