NAC viert de treffer van Guyon Fernandez (rechts) Pro Shots

NAC Breda heeft een prima uitzicht op het halen van de derde ronde van de play-offs. De 1-0 overwinning bij VVV-Venlo kwam echter met meer geluk dan wijsheid tot stand. 

VVV domineerde het spel, maar voor rust kon NAC in elk geval op de counter nog voor gevaar zorgen. Zo raakte Adnane Tighadouini, na een prachtige actie, de paal en maakte Guyon Fernandez 1-0 uit een snelle aanval. Hun ploeggenoot Joeri de Kamps kwam, nadat hij Jeffrey Altheer hard in de buik had getrapt, goed weg met een gele kaart.

In de tweede helft was het helemaal eenrichtingsverkeer. Bij de Venlonaren blonk Melvin Platje uit, maar de aanvaller ontbeerde geluk: met een prachtig wippertje van een meter of 25 raakte hij de lat en een minuut later stond de paal een treffer in de weg. 

NAC-aanvoerder Dirk Marcellis besefte dat zijn ploeg geluk heeft gehad. "Het verdiende niet de schoonheidsprijs. Maar over het resultaat kunnen we wel tevreden zijn." 

Balen van De Kamps

Na afloop baalde NAC-trainer Robert Maaskant van de actie die zijn speler De Kamps een rode kaart op had moeten leveren. "Dit is een belachelijke overtreding", zei de coach nadat hij de beelden had bekeken. "Hier ga ik hem zeker op aanspreken."

De Kamps toonde zich niet schuldbewust na afloop voor de camera van FOX Sports. "Voetbal is een contactsport", stelde hij. "Dat zegt mijn vader ook. Anders moet je op dammen gaan."

Marcellis: "Over het resultaat kunnen we tevreden zijn"

STER reclame