Marc Höcher Pro Shots

Roda JC is een stapje dichter bij een snelle terugkeer in de eredivisie gekomen door in de play-offs met 1-0 te winnen bij FC Emmen. 

Marc Höcher nam na een kwartiertje de enige treffer voor zijn rekening in de confrontatie tussen de nummers drie (Roda) en vier (Emmen) van de Jupiler League. Hij schoot de bal uit een vrije trap fraai in de linkerbovenhoek.

In het vervolg van de confrontatie ging de thuisploeg uiteraard op zoek naar de gelijkmaker, maar het overwicht leidde maar mondjesmaat tot kansen. Luis Pedro was nog wel met een kopbal dicht bij de 1-1, maar Ard van Peppen bracht op de doellijn redding voor de Limburgers.

Na de pauze nam Emmen weliswaar meer risico, gevaarlijker werd het niet. Roda controleerde de wedstrijd en verschafte zich een prima uitgangspositie voor de return van maandag in Kerkrade.

Vertrouwen 

Matchwinner Marc Höcher vond dat Roda Emmen niet in de wedstrijd liet komen. "Omdat ze graag tussen de linies spelen moet je heel veel blijven praten en het speelveld klein houden. Dat hebben we tot in de blessuretijd prima gedaan. In de komende wedstrijd moeten we laten zien dat we dat weer kunnen brengen. Ik heb daar vertrouwen in."

Emmen-trainer Joop Gall denkt daar heel anders over: "Na de wedstrijd proefde ik dat zij dachten dat ze er al waren. Maar wij hebben in Kerkrade met 3-1 gewonnen. Als wij maar tien of twintig procent beter gaan spelen maandag, wat ik verwacht, dan zijn ze nog niet van ons af".

De winnaar van de tweestrijd mag met VVV-Venlo of NAC Breda gaan uitmaken welke club na de zomer in de eredivisie speelt.

Reacties Emmen-Roda JC

STER reclame