Vreugde bij de spelers van Vitesse

Vitesse zet eerste stap in Zwolle

Vitesse heeft in de play-offs om een ticket voor de derde voorronde van de Europa League een verdiende 2-1 zege geboekt bij PEC Zwolle. Zondag is de return in Arnhem.

PEC liet de bal aan Vitesse, maar dat wist voor rust nauwelijks gevaarlijk te worden. Valeri Kazaisjvili probeerde het van afstand (naast) en Renato Ibarra stuitte op de attente doelman Warner Hahn. Na een halfuur leverde Davy Pröpper zomaar de bal in; PEC schakelde razendsnel om en Maikel van der Werff, die volgend seizoen nota bene voor Vitesse uitkomt, schoof de bal koel langs keeper Eloy Room.

Vitesse slaat na rust toe

Ook de tweede helft begon met een schot naast van Kazaisjvili. Tomás Necid kon even later vrij inkoppen, maar hij deed dat recht in de handen van Room. Na ruim een uur, en vlak na een dubbele wissel van Vitesse-coach Peter Bosz (hij bracht Marko Vejinovic en Wallace voor Joshua McEachran en Zakaria Labyad), kwamen de bezoekers met een gelukje op 1-1: een knal van Vejinovic werd nog aangeraakt door Trent Sainsbury en Hahn was geklopt. Even later draaide Kazaisjvili zich knap vrij en ook hij passeerde Hahn.

Een kwartier voor tijd voorkwam Room op stijlvolle wijze de gelijkmaker: hij tikte een schot van Mustafa Saymak schitterend uit de kruising. In de slotfase kon PEC geen vuist meer maken en koesterde Vitesse de 2-1 voorsprong.