Van Bronckhorst geeft aanwijzingen
NOS Voetbal

Van Bronckhorst: we zijn nog niet verslagen

Hij had op een ander debuut gehoopt als hoofdtrainer van Feyenoord en daarom keek Giovanni van Bronckhorst met gemengde gevoelens terug op het duel met sc Heerenveen. De opvolger van de ontslagen Fred Rutten zag zijn ploeg met 1-0 verliezen. Van Bronckhorst baalt ontzettend, maar zag ook veel goede dingen.

"Als je zo laat nog een goal tegen krijgt is dat jammer, maar ik denk dat we vandaag de focus moeten leggen op wat we wel goed gedaan hebben", benadrukt Van Bronckhorst. "Ik zag een team dat ervoor strijdt. Wij hebben redelijk goed gespeeld. Ik heb het team ook een compliment gegeven over de wijze waarop we hebben gespeeld."

Publiek in De Kuip

Het enige doelpunt van de wedstrijd viel pas in de 83ste minuut. Hoewel Feyenoord geen grote kansen wist te creëren, hadden de Rotterdammers wel het meeste balbezit. "Als je de goals niet maakt, dan word je afgestraft. Dat is voetbal. Maar we zijn nog niet verslagen. We hebben nog een wedstrijd in De Kuip, met het publiek achter ons."

Het doelpunt van Simon Thern had een luchtje van buitenspel. "Ach, buitenspel of niet, hij telt", zei Van Bronckhorst. "Dat mag geen excuus zijn. Ik focus me op onszelf."

Van Bronckhorst verwijt zijn ploeg dus niets, maar ook zichzelf niet. "Het was de eerste keer als hoofdcoach. Ik heb gewoon de dingen gedaan die ik moet doen. Ik heb het team zo goed mogelijk voorbereid. We moeten nu goed uitrusten om zondag fit te zijn."

Van Bronckhorst: we zijn nog niet verslagen

Lodeweges: niet gestolen

Dwight Lodeweges, de trainer van de Friezen, vond het geen gestolen overwinning. "We hebben gewonnen met 1-0. Ik vind het niet gestolen. Zij hadden meer balbezit, maar ze hebben geen kansen gehad. Wij wel. Al wil ik niet zeggen dat we goed hebben gespeeld. Nu hebben we overleefd en gewonnen."

Over de goal wilde Lodeweges nog wel wat kwijt. "Ik hoorde dat het buitenspel was. Het was volgens mij op het randje. Maar de grensrechter staat er om die beslissing te nemen."

Lodeweges: geen gestolen overwinning

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl