Burgemeester Sjraar Cox van Sittard-Geleen ANP

In heel Sittard-Geleen geldt een noodbevel vanwege de ruzies en oplopende spanningen tussen motorclubs in Limburg. De bijzondere maatregel geldt tot 30 mei. Tot die tijd krijgt de politie extra bevoegdheden.

De gemeente wil niet kwijt of er een concrete aanleiding is voor het noodbevel, dat afgelopen weekend al van kracht werd, maar nu pas is bekendgemaakt. De gemeenteraad was al wel op de hoogte.

De politie kan mensen uit de gemeente verwijderen, verhinderen dat ze in een bepaalde buurt of straat komen, legitimatie eisen en andere bevelen geven.

Twee weken geleden kondigde burgemeester Sjraar Cox van Sittard-Geleen Cox al een noodbevel af voor de omgeving van café Dug Out, een stamkroeg van de motorclub Red Devils in Sittard. Daar raakten bij een vechtpartij op 7 mei twee Red Devils en een aspirantlid van de Hells Angels gewond na een confrontatie met vijftien Bandidos.

Camera's

De Red Devils hebben banden met de Hells Angels. De kroeg in Sittard is voor drie maanden gesloten en er hangen nu bewakingscamera's.

De politie controleerde zaterdag bij Geleen een groep van dertien Hells Angels. Er werd niets gevonden. Gisteravond was er in Sittard opnieuw een controle "om ernstige verstoringen van de openbare orde te voorkomen", zei de politie. Ook werd een inval gedaan in een pand in het naburige Oirsbeek. Daar werden twee Bandidos gearresteerd, die na verhoor werden vrijgelaten. 

De politie zocht er wapens, maar vond niets

STER reclame