NOS Nieuws

Sterren zwaaien Letterman uit

'Onze lange nationale nachtmerrie is voorbij'

De Amerikaanse talkshowpresentator David Letterman is in zijn laatste uitzending uitgezwaaid door een waslijst aan prominenten. President Obama en de oud-presidenten Clinton, Bush sr. en Bush jr. hadden een videoboodschap opgenomen en de top-10, decennialang een van de populairste onderdelen van de show, werd gepresenteerd door tien bevriende sterren.

De laatste Late Show with David Letterman opende met de boodschap van de vier (oud-)presidenten. Verwijzend naar de vele grappen die Letterman de afgelopen jaren over hen heeft gemaakt, zeiden ze dat met zijn afscheid "onze nationale nachtmerrie voorbij is".

Scientology

In zijn openingsmonoloog grapte Letterman over zijn toekomst. "Jullie vragen je vast af wat ik ga doen nu ik met pensioen ben", zei hij. "Nou, ik hoop het nieuwe gezicht van Scientology te worden."

Voor de top-10, getiteld "dingen die ik altijd al heb willen zeggen tegen Dave", kwamen onder anderen Jim Carrey, Bill Murray en Steve Martin het podium op. Actrice Julia Louis-Dreyfus, uit de jaren-90-serie Seinfeld, zei "bedankt dat ik opnieuw mag meedoen aan een enorm teleurstellende laatste aflevering van een programma".

Foo Fighters

Het programma eindigde met een optreden van Foo Fighters. Ze speelden Everlong, het favoriete liedje van de talkshowhost. Het is ook het nummer dat ze speelden toen Letterman in februari 2000 terugkeerde nadat hij vanwege een hartoperatie lang uit de roulatie was geweest.

Letterman maakte vorig jaar april bekend dat hij met pensioen zou gaan. De 68-jarige presentator heeft in 33 jaar meer dan 6000 latenight-talkshows gemaakt, "goed voor zeker acht minuten lachen", vatte hij het zelf samen. Letterman won daarvoor negen Emmy's.

Hij wordt bij de Late Show vervangen door Stephen Colbert. Die begint in september.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl