ANP

In de Valkenburgse zedenzaak worden zeker 29 mannen vervolgd. Het Openbaar Ministerie verdenkt hen van het tegen betaling ontucht plegen met een minderjarige. Dat gebeurde in een hotel in Valkenburg in Limburg. De mannen moeten waarschijnlijk in juli voor de rechtbank in Maastricht verschijnen.

Het OM heeft naast de hoofdverdachte 61 mannen verhoord in de zaak. Het meisje van 16 zou 3000 euro hebben verdiend met de seks. Een deel van het geld ging naar een loverboy, de hoofdverdachte in de zaak. Die zegt dat hij niets verkeerds heeft gedaan.

OM: maximaal vier jaar gevangenisstraf

DNA-onderzoek

Over een paar mannen moet het OM nog een beslissing nemen. Zo zijn sommige verdachten nog niet gehoord omdat ze in het buitenland zitten. Van twee verdachten moet nog DNA worden afgenomen en de resultaten van vijf DNA-onderzoeken zijn nog niet bekend. De zaak tegen aan aantal anderen wordt geseponeerd.

Het OM maakte tijdens de zaak tegen de hoofdverdachte op een zitting bekend dat er al 23 bekentenissen waren afgelegd. Twee verdachten in deze zaak pleegden zelfmoord. Volgens Limburgse media konden ze niet meer tegen de stress.

De hoofdverdachte in de zedenzaak stond eerder al voor de rechter ANP

STER reclame