NOS Nieuws

Trijntje zou zo weer meedoen met het songfestival

Aankomst Trijntje

Een berg koffers en een Nederlands vlaggetje in de hand; Trijntje Oosterhuis gaat terug naar Nederland. "Ik zou het zo nog een keer doen!", zegt ze opgewekt. Gisteravond lukte het haar niet om door te dringen tot de finale van het Eurovisiesongfestival. Ze haalde te weinig stemmen om bij de beste tien landen te horen.

"Het is een leuk festival tussen al die Europese landen die een soort verbinding hebben met elkaar. Het is hysterisch. Een grote gekte." Veel geslapen heeft ze niet. "Wel goed hoor. Maar het was heel gezellig. In de lobby dronken we nog een borrel, en ineens was het 04.00 uur."

Vlak voor haar vertrek sprak Oosterhuis haar dank uit aan iedereen die meegewerkt heeft. "Er zijn zoveel mensen keihard aan het werk om de act tot een succes te maken. Soms op plekken waar ik niet eens kom. Ik vind het jammer om dan zomaar uit elkaar te gaan en elkaar niet meer te zien."

Evaluatie

Eenmaal terug in Nederland komt er nog wel een evaluatie, zegt ze. "Met onder anderen Jan Smit, Daniel Dekker en mensen van de TROS gaan we napraten. Daar zullen genoeg songfestival-kenners een mening hebben, en daar ben ik best in geïnteresseerd. Maar voor mij zit het erop. Het is aan de volgende om het optreden te verbeteren."

Oosterhuis verwijt zichzelf niet dat ze de finale niet gehaald hebben. "Ik heb gedaan wat ik moest doen: zo goed mogelijk zingen. Wat dat betreft is de missie geslaagd. Waarom we niet door zijn naar de volgende ronde weet ik natuurlijk niet."

Broekpak

Aan het veelbesproken broekpak en de jurk kan het volgens haar niet gelegen hebben. "Je gaat echt niet door vanwege een outfit. Maar leuk dat er zoveel over te doen is geweest. Ik zag zelfs aanstekers, shirts en telefoonhoesjes met een afdruk van die jurk, dus er is iemand heel veel geld aan het verdienen op dit moment."

Van tevoren had ze niet gedacht dat ze nog een keer met het songfestival mee zou doen, maar daar denkt ze nu anders over. "Het is wel pittig. Maar over een aantal jaar, als niemand meer durft, dan ga ik weer hoor."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl