Staatssecretaris Klijnsma van Sociale Zaken ANP

Staatssecretaris Klijnsma vindt de gang van zaken bij pgb-afspraken met een woonzorgcentrum in Deurne onacceptabel. Gisteren bleek dat de Sociale Verzekeringsbank (SVB) met het woonzorgcentrum een schikking heeft getroffen over uitbetaling van pgb-geld. Daarin stond expliciet dat de directrice van het zorgcentrum niets negatiefs of misleidends over de SVB mocht zeggen. 

Klijnsma schrijft aan de Tweede Kamer dat het niet ongebruikelijk is om bij het afsluiten van contracten geheimhouding af te spreken. Maar dat moet beperkt blijven tot de inhoud van het contract. 

Onacceptabel

De staatssecretaris vindt het niet kunnen dat klanten worden beperkt in het uiten van een mening dan wel dat hun een "mening wordt opgelegd over de dienstverlening van de SVB".

Klijnsma heeft vanochtend de raad van bestuur van de SVB op het matje geroepen op haar ministerie. De SVB valt onder haar politieke verantwoordelijkheid. Volgens Klijnsma is de raad het met haar eens dat de passage over het niet mogen uiten van kritiek onacceptabel is. Ze heeft met de SVB afgesproken dat dit soort afspraken in contracten niet meer zal voorkomen. 

STER reclame