NOS Nieuws

'Gegarandeerd geen gedwongen ontslagen bij Belastingdienst'

De vakbonden hebben de garantie gekregen dat er geen gedwongen ontslagen vallen bij de grote reorganisatie van de Belastingdienst. Gisteren werd bekend dat er 5000 banen bij de dienst verdwijnen.

"Er is een garantie dat deze mensen niet gedwongen ontslagen worden", zegt Mieke van Vliet van FNV Overheid na een gesprek vanochtend op het ministerie van Financiën. "Ze komen bij een werkorganisatie binnen de Belastingdienst terecht. En dan wordt er meerdere jaren werk voor ze gezocht."

Vakbond FNV is vooralsnog niet van plan actie te gaan voeren tegen de plannen. "Als we tenminste goede afspraken kunnen maken."

Enorm geschrokken

Medewerkers zijn volgens Van Vliet enorm geschrokken van de reorganisatie. "Het heeft een grote impact. Het gaat vooral om mensen om wie wij toch wel zorgen hebben, om ze van werk naar werk te krijgen. Het zijn niet de mensen met de hoogste salarissen."

De Belastingdienst voert de komende jaren nieuwe computersystemen in die veel rekenwerk en controles kunnen overnemen. Door ICT-ontwikkelingen gaat het werk bij de Belastingdienst steeds meer lijken op data-analyse en daarvoor zijn veel minder mensen nodig, vindt de dienst.

FNV: geen ontslagen bij Belastingdienst

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl