SQ Vision

De politie is bezig met een actie tegen leveranciers van grondstoffen van synthetische drugs. Op verschillende plaatsen in West-Brabant, Zuid-Holland en Limburg zijn invallen gedaan. Bij de doorzoekingen zijn diverse chemicaliën gevonden.

De opslag van deze stoffen is op zich niet strafbaar, tenzij er kan worden aangetoond dat ze worden gebruikt voor de productie van synthetische drugs.

Aan de actie doen ruim honderd politiemensen mee. De invallen zijn gedaan op zes locaties in Roosendaal, Sint Willebrord, Oudenbosch, Den Bommel en Weert. Het gaat om bedrijven waar grondstoffen als zoutzuur, mierenzuur en aceton zijn opgeslagen.

Volgens een woordvoerder zijn er in de afgelopen maanden verschillende drugslaboratoria opgerold. Uit dit onderzoek is gebleken dat deze bedrijven waarschijnlijk de drugslabs bevoorraden.

In Zuid-Nederland is een speciaal team van 150 politiemensen bezig met de bestrijding van drugscriminaliteit. Het is nieuw dat zij zich nu ook richten op de leveranciers van de grondstoffen. De actie gaat waarschijnlijk nog de hele dag duren.

"Grote vangst."

STER reclame