Vergeet het lied, wat nu telt is het broekpak

  • ANP
    Uiteindelijk koos Oosterhuis voor een broekpak
  • ANP
    Trijntje Oosterhuis in haar tweede jurk
  • ANP
    De eerste jurk met een diep decolleté waar veel te doen over was

Het gaat meer over de kleding van Trijntje Oosterhuis dan over het nummer dat ze vanavond zingt tijdens de voorrondes van het Eurovisiesongfestival. Gisteravond koos Oosterhuis definitief voor het broekpak. Dat kwam haar op veel kritiek te staan, onder meer op sociale media.

Zo wordt de outfit op Twitter vergeleken met een vuilniszak, een clownspak en zelfs een boerka. Sommigen vinden dat Trijntje het bij de jurk had moeten houden.

Maar Oosterhuis krijgt ook bijval. Zo vinden veel mensen dat ze moet aantrekken wat ze wil. "Laat iemand toch in vredesnaam lekker een liedje zingen in een broekpak", twittert iemand. "Gewoon niks van aantrekken", zegt Jordi van de Bovenkamp.

Ludiek

Dat vindt ook stylist Maik de Boer, die vanavond in een liveprogramma op NPO 1 meekijkt naar de show. "Er is van alles over dat broekpak te doen, maar ik vind het heel ludiek." De vergelijking met bijvoorbeeld een boerka slaat volgens hem nergens op. "Er is voldoende huid te zien op de schouders en het pak heeft een diep decolleté."

Mensen moeten stoppen met het oordelen over wat Oosterhuis aan heeft, zegt hij. "Ga er maar aan staan. Ze moet gewoon aandoen wat ze wil, wat ze lekker vindt zitten. Dit is een hele goede outfit."

Het is een heerlijk nummer. Wordt het geen songfestivalhit, dan wel een zomerhit.

Stylist Maik de Boer over het nummer Walk Along

Zelf vindt hij de jurk wel mooier dan het pak. "Maar die zit niet lekker. Dat is net zoals bij veel mooie kleding. Dat staat leuk, maar zit lang niet zo lekker als een joggingbroek. Maar om daar nou in op te treden... Dit pak geeft lucht. Die jurk betekende drie minuten adem inhouden."

Positief

Als stylist doe je het nooit goed voor iedereen, zegt De Boer. "Maar als van alle reacties de helft positief is, dan heb je het goed gedaan."

Over het nummer is De Boer goed te spreken. "Wordt het geen songfestivalhit, dan wel een zomerhit. Het is een heerlijk nummer, goed gemaakt door Anouk. En dat is zeker niet de eerste de beste. Net zoals Trijntje, dat is een geweldige zangeres. Die hoeft zichzelf niet meer te bewijzen."

De repetitie van Trijntje Oosterhuis

Verbaasd

De ontwerper van de jurk met een diep decolleté, waarover veel te doen was, reageert verbaasd in De Telegraaf op de keuze van Oosterhuis. Tycho Boeker heeft via de media moeten vernemen dat de zangeres zijn jurk niet draagt, zegt hij in de krant. Hij weet niet waarom Oosterhuis voor het broekpak heeft gekozen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl