NOS Voetbal

Wie waren de uitblinkers in de eredivisie?

De hoogtepunten van Hahn Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

PSV is landskampioen, FC Groningen bekerwinnaar en FC Dordrecht degradeert naar de eerste divisie. Oftewel, het eredivisieseizoen zit er weer op. Wie blonken er uit? De verslaggevers en commentatoren van de NOS kiezen hun favorieten. De naam van PEC Zwolle-keeper Warner Hahn valt opmerkelijk vaak.

Presentator Jack van Gelder

Beste speler: "Voor Memphis Depay kwamen ze dit seizoen bij PSV naar het stadion. Die jongen heeft dit jaar een behoorlijke stap gezet en is natuurlijk topscorer geworden. Het zegt ook genoeg dat hij zich verder wil ontwikkelen bij Louis van Gaal en niet voor het grote geld van Paris Saint-Germain heeft gekozen."

Beste keeper: "Kenneth Vermeer maakte dit seizoen een moedige stap naar Feyenoord en heeft het waargemaakt, ondanks de recente tegenvallende resultaten met Feyenoord. Het is een jongen met mooie reflexen en een dito uitstraling."

Beste arbiter: "Bas Nijhuis sprong er dit jaar bovenuit. Hij zorgde er vaak voor dat het een 'echte wedstrijd' kon worden en legde het spel niet vaak stil. Hij heeft progressie gemaakt."

Luuk de Jong viert Pro Shots

Commentator Arno Vermeulen

Beste speler: "Luuk de Jong bracht dit jaar veel extra's voor PSV. Hij was bijvoorbeeld nooit te lui om mee te verdedigen. Een groot verschil ten opzichte van het PSV-elftal van vorig seizoen."

Beste keeper: "Warner Hahn had een moeilijke start bij PEC Zwolle. Maar zeker na de winterstop was hij de beste in de eredivisie. Hij maakt het verschil, meer dan Cillessen dat voor Ajax deed."

Beste arbiter: "Serdar Gözübüyük behoort nu tot de top in Nederland. Hij heeft veel over zich heen gekregen, maar toch een constant seizoen gedraaid."

Verslaggever/presentator Joep Schreuder

Beste speler: "Davy Pröpper is in mijn ogen de moderne totaalvoetballer. Hij had dit seizoen misschien al voetballer van het jaar kunnen worden als hij bij een club uit de toptwee had gespeeld. Hetzelfde geldt voor Hakim Ziyech, die had dit seizoen bij PSV een topjaar gehad."

Davy Pröpper is in mijn ogen de moderne totaalvoetballer.

Joep Schreuder

Beste keeper: "Warner Hahn is een degelijke en allesomvattende keeper. Hij is ook iemand die een verdediging significant beter maakt."

Beste arbiter: "Het was een goed seizoen voor Serdar Gözübüyük. Hij bleef rustig, ondanks alles wat hij over zich heen kreeg. Wat is er überhaupt met die matchfixingzaak gebeurd?"

Commentator Arman Avsaroglu

Beste speler: "Luuk de Jong was dit seizoen heel belangrijk voor PSV en verzaakte bijna nooit. Hij koos nooit voor de moeilijke oplossing en zag vrijstaande ploeggenoten niet over het hoofd. Hij werd dit seizoen ook alleen maar beter en beter."

Jasper Cillessen was het meest constant. Alleen dat penalty's stoppen...

Arman Avsaroglu

Beste keeper: "Jasper Cillessen was het meest constant. Hij viel dit seizoen vrijwel nooit op bij Ajax en dat zegt eigenlijk genoeg. Alleen penalty's stoppen, dat lukte hem tot op heden nog niet. Warner Hahn is overigens een goede tweede."

Beste arbiter: "Bas Nijhuis is misschien wat ijdel, en daar storen sommige mensen zich aan, maar hij kan terugkijken op een goed seizoen. Hij deed het bijvoorbeeld prima tijdens Ajax-Feyenoord."

Commentator Ronald van der Geer

Beste speler: "Ik zal niet de eerste zijn die Memphis Depay noemt. Hij was niet de ware leider van PSV, maar wel een doorslaggevende factor die het verschil maakte. Depay laat zien aan een nieuwe stap toe te zijn. Hetzelfde geldt overigens voor Tjaronn Chery bij FC Groningen."

Warner Hahn was de grote onbekende die in de eredivisie ging keepen en kijk eens hoe goed en stabiel hij het heeft gedaan.

Ronald van der Geer

Beste keeper: "Warner Hahn was de grote onbekende die in de eredivisie ging keepen en kijk eens hoe goed en stabiel hij het heeft gedaan. Ook Bram Castro verdient een eervolle vermelding. Hij is lang weggeweest door blessures, maar was voor Heracles toch heel belangrijk in de slotfase van het seizoen."

Beste arbiter: "Dennis Higler heeft dit seizoen veel progressie gemaakt. Hij was altijd een beetje een volgzaam type, maar zijn persoonlijkheid is sterker geworden." 

Lovende woorden voor arbiter Serdar Gözübüyük ANP

STER reclame