Robbie Hasselt
NOS Nieuws

Aangifte burgemeester Hoes tegen PowNed geseponeerd

De aangifte van burgemeester Onno Hoes van Maastricht tegen omroep PowNed en Robbie Hasselt is geseponeerd. Volgens het Openbaar Ministerie is er geen sprake van strafbare feiten.

Hoes deed vorig jaar aangifte vanwege een uitzending van PowNews en een blog van Hasselt. PowNews zond verborgen-camerabeelden uit van twee privégesprekken tussen Hoes en de 20-jarige Hasselt. Hasselt schreef er op zijn blog over. De burgemeester wist niet dat de gesprekken werden opgenomen.

Hoes en Hasselt hadden elkaar via sociale media leren kennen. Hoes maakte op de uitgezonden beelden seksuele toespelingen. Na de uitzending van PowNed kondigde hij onder druk van de gemeenteraad zijn vertrek aan als burgemeester van Maastricht.

Persoonlijk gesprek

Volgens het OM was het opnemen van de beelden niet strafbaar omdat Hasselt zelf aan het gesprek deelnam. Het uitzenden van de beelden door PowNed was daarom volgens het OM ook niet strafbaar.

Het OM heeft burgemeester Hoes vanmiddag in een persoonlijk gesprek op de hoogte gesteld van de beslissing.

Oneens

Hoes is het niet met de beslissing eens. Hij probeert via het hof in Amsterdam alsnog vervolging af te dwingen.

Volgens Hoes heeft het OM niet duidelijk kunnen maken waarom vervolging niet mogelijk zou zijn. Hij vindt dat het OM het signaal afgeeft dat mensen in een publieke functie kennelijk vogelvrij zijn.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl