Sjuul Paradijs spreekt de redactie toe NOS

Staande ovatie voor Sjuul Paradijs

time icon

Vertrekkend hoofdredacteur Sjuul Paradijs heeft de redactie van De Telegraaf toegesproken. Daarbij heeft hij de reden voor zijn afscheid niet toegelicht.

Gisteravond maakte de Telegraaf Media Groep (TMG) bekend dat Paradijs per direct als hoofdredacteur stopt.

'Lastig'

Paradijs heeft de redactie wel verteld over zijn loopbaan. Ook zei hij dat hij "lastig" kon zijn en dat hij heel trots is op de krant.

Dat de reden van zijn vertrek niet is bekendgemaakt, leidt tot onvrede op de redactie. "Ze hebben kennelijk afspraken gemaakt over wat er wel en niet naar buiten komt. Dat is kennelijk erg weinig", zegt nieuwsregisseur Jeroen Hendriks tegen Telegraaf TV. "Mensen zijn boos, verdrietig en teleurgesteld. Ze vragen zich af: hoe nu verder? We weten het niet."

Harry de Wit, directeur van TMG, heeft tijdens de bijeenkomst gezegd dat er niet meer naar buiten wordt gebracht om Paradijs en de krant niet te schaden.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Onrust bij de Telegraaf

Actiebereid

De redactieraad is hier boos over en eist meer duidelijkheid. Ook de drukkers zijn kwaad. Zij hebben de redactieraad ​een brief gestuurd om te zeggen dat ze actiebereid zijn.

De drukkers hebben onlangs te horen gekregen dat TMG de drukkerij niet beschouwt als een kernactiviteit. Sjuul Paradijs steunde de drukkers.

Staande ovatie

Sommige journalisten bij de Telegraaf denken dat het vertrek van Paradijs onvermijdelijk was. Het maakt de weg volgens hen vrij voor de vernieuwing die nodig is om de Telegraaf financieel te laten overleven.

Maar meerdere verslaggevers van de krant noemen op Twitter het vertrek van Paradijs een inktzwarte dag. Ook tijdens de bijeenkomst zouden die woorden zijn gebruikt.

Aan het eind van de bijeenkomst kreeg de vertrekkend hoofdredacteur een staande ovatie. 

Paola van de Velde
@PaolavandeVelde
Sjuul Paradijs spreekt de redactie toe #inktzwarte dag #telegraaf
4 jaar geleden
Esther Wemmers
@EstherWemmers
Staande ovatie van De Telegraaf-redactie voor Sjuul Paradijs.
4 jaar geleden

STER Reclame