Trijntje Oosterhuis komt aan bij het hotel in Wenen vanwaaruit Bart Arens zijn radioprogramma maakt
NOS Nieuws

Trijntje vreest felle belichting bij Songfestival

  • Martijn van der Zande

    Verslaggever NOS op 3, Radio 1

  • Martijn van der Zande

    Verslaggever NOS op 3, Radio 1

Trijntje houdt de spanning over de jurk er nog even in. Vanmorgen was ze te gast in de radioshow van Bart Arens op NPO Radio 2, die voor de gelegenheid uit een hotel in Wenen komt. Rond de uitzending kreeg de Nederlandse pers de kans om Trijntje nog heel even te spreken.

De belangrijkste vraag was: 'wat trek je aan?' Haar reactie was keer op keer hetzelfde; een lach en daarna zei ze dat ze het nog niet gaat zeggen. In haar hart heeft ze inmiddels de keus gemaakt, maar die houdt ze nog even voor zichzelf.

Belichting

Toch zullen we het vandaag hoogstwaarschijnlijk weten. Om 15.00 uur is er namelijk een repetitie en die moet volledig gaan zoals morgen op televisie.

Dan zullen we dus ook zien wat de Oostenrijkse regie met de aanwijzingen van het Nederlandse kamp heeft gedaan. Volgens Trijntje is veel van wat ze wilde gelukt, maar toch maakt ze zich nog wel een beetje zorgen. "De belichting is echt heel fel, niet alleen bij mijn act, maar ook de andere artiesten hebben daar last van. Ik hoop dat ze dat gaan aanpassen. Verder heb ik er een heel goed gevoel over."

Punten vakjury's

Vanavond volgt er nog een repetitie, die eigenlijk net zo belangrijk is als de show van morgen. Deze show wordt weliswaar niet op tv uitgezonden, maar de vakjury's in twintig landen kijken vanavond wel mee. Zij geven vanavond al de punten, die straks voor de helft meetellen.

Morgen mag het publiek stemmen. Rond 23.00 uur moeten we dan weten of Trijntje door is naar de grote finale van zaterdag.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl