Een spandoek in De Adelaarshorst
NOS Voetbal

Europees voetbal voor Go Ahead? Leuk, maar eerst handhaven

Als Go Ahead Eagles een UEFA-licentie krijgt, speelt de club in juli Europa Leaguevoetbal in het stadion van FC Emmen. Een opmerkelijke 'prestatie' van de nummer 17 van de ranglijst, maar voorzitter Edwin Lugt staat nog niet op de banken. "De focus ligt voor honderd procent op handhaving. Dat je nu in aanmerking komt voor dit avontuur is leuk, maar niet meer dan dat."

"Ik kijk toch echt naar de sportieve prestatie, daar gaat het om", reageert Lugt in het Radio 1 Journaal. En die prestatie is nog niet geleverd, want de Deventer ploeg gaat als voorlaatste de nacompetitie in om te vechten tegen degradatie.

Spannende weken

"Het gaat ons echt om handhaving", aldus de voorzitter. "Twee jaar geleden zijn we gepromoveerd, na zeventien jaar in de eerste divisie. Het zou een streep door de rekening zijn voor de club als we er weer uit zouden vliegen. Zeker nu we bezig zijn met het doorvoeren van ontwikkelingen, zoals het herinvoeren van de jeugdopleiding en de verbouwing van het stadion deze zomer. De komende twee weken zullen heel spannend worden."

Europees voetbal in Emmen

De Deventer supporters hoeven zich in ieder geval niet te verheugen op een Europees duel in de eigen Adelaarshorst. Omdat het stadion deze zomer wordt verbouwd, zal er worden uitgeweken naar het stadion van FC Emmen. Dat meldde de club uit de Jupiler League zondag.

Is Lugt dan helemaal niet blij? Toch wel een beetje: "Enerzijds is dit wel mooi voor een club, en uniek voor Go Ahead Eagles. Want het is dit jaar op de kop af vijftig jaar geleden dat we een Europese wedstrijd gespeeld hebben, een tweeluik tegen Celtic. Dan is dit een heel mooi moment."

De UEFA-licentie is inmiddels aangevraagd door Go Ahead. De club hoopt daar op korte termijn uitsluitsel over te krijgen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl