1. Ga naar het menu
 2. Ga naar de inhoud
NOS Voetbal

Ontslagen Rutten: zij wilden niet door

 • Pro Shots
  Fred Rutten was één seizoen trainer van Feyenoord
 • ANP
  Giovanni van Bronckhorst en Fred Rutten

Fred Rutten is door Feyenoord ontslagen. In een WhatsApp aan de NOS schrijft de 52-jarige trainer 'zij wilden niet door'. Feyenoord nam het besluit te breken met de trainer, nadat zondag met 3-0 was verloren van PEC Zwolle. Door die nederlaag is de club veroordeeld tot het spelen van play-offs voor Europees voetbal.

Donderdag speelt Feyenoord het eerste duel in de play-offs, uit tegen sc Heerenveen. Dan zal Giovanni van Bronckhorst als hoofdtrainer op de bank zitten bij de Rotterdammers. Hij was reeds benoemd als opvolger van Rutten voor volgend seizoen. Feyenoord bevestigt het nieuws op de eigen website. De club schrijft dat het beter is dat Rutten met onmiddellijke ingang plaatsmaakt.

Rutten had geruime tijd terug al had laten weten na één seizoen te vertrekken uit Rotterdam.

Hard nadenken

Door de nederlaag in Zwolle eindigde Feyenoord als vierde in de reguliere competitie en liep het directe plaatsing voor de Europa League mis.

Meteen na de wedstrijd kon Rutten nog niet zeggen wat zijn plannen waren. "Ik ga heel hard nadenken", vertelde hij voor de NOS-camera. Direct na terugkomst in Rotterdam had Rutten een gesprek met Feyenoord-directeur Martin van Geel. In dat gesprek kreeg Rutten te horen dat er geen vertrouwen meer is in zijn aanpak.

 • Rutten gaat nu "even heel goed nadenken"
 • Rutten geeft persconferentie van 33 seconden

  Deel artikel:

  Advertentie via Ster.nl