Bruno Andrade (l), Mitchell Dijks omhelzen Ben Sahar na zijn treffer Pro Shots

Willem II sluit rentree af met vijfde uitzege

time icon

Willem II heeft zijn rentree in de eredivisie afgesloten met de negende plaats op de ranglijst. Bij Cambuur werd eenvoudig gewonnen: 2-1.

Cambuur en Willem II waren dit seizoen smaakmakers in de eredivisie en zochten ook nu de aanval. Het verzorgde spel van Willem II zorgde voor de meeste kansen. De bezoekers kwamen voor rust verdiend op voorsprong. Ben Sahar zette de aanval op en rondde zelf af. Het was zijn zevende treffer dit seizoen.

Strafschop

Cambuur lukte het daarna niet een vuist te maken. De Friezen kregen geen grip op het middenveld en moesten daarnaast continu op hun hoede zijn voor de gevaarlijke uitvallen van Willem II.

Kort na rust bewees Samuel Armenteros zijn waarde voor de Brabanders door een strafschop te benutten: 0-2.  Verdediger Sebastian Steblecki haalde Wiljan Pluim neer. Het was de tweede benutte strafschop van Armenteros dit seizoen. Eerder trof hij doel van de stip tegen Excelsior.

Leven 

Cambuur kwam tot leven, maar een benutte strafschop van Erik Bakker kwam te laat om het duel nog te kantelen. Hij mocht aanleggen nadat Freek Heerkens zijn rivaal Etienne Reijnen had neergetrokken.

STER Reclame