Bertrand Traore (m) in duel met Timo Letschert (l)

Vitesse vijfde na gelijkspel tegen Utrecht

Vitesse moet zich opmaken voor de play-offs om Europees voetbal. De ploeg bleef thuis tegen FC Utrecht steken op 3-3 en eindigt daardoor als vijfde.

Vitesse begon prima aan het duel en halverwege de eerste helft had Bertrand Traoré met een van richting veranderd schot en een bekeken schuiver al het net gevonden: 2-0. Utrecht bleef rustig en repareerde de schade vlak voor rust. Yassin Ayoub scoorde na een prima aanval en Bart Ramselaar kopte raak na een omhaal van Sébastien Haller.

Na rust was Vitesse voornamelijk op de helft van FC Utrecht te vinden en de thuisploeg kreeg ook enkele kansen, maar de bezoekers bleven zonder al te veel problemen overeind en kwam vlak voor tijd zelfs op 3-2 via een vrije trap van Danny Verbeek. Een minuut later tikte Zakaria Labyad echter de 3-3 binnen.