Koningin Máxima tijdens Koningsdag in Dordrecht
NOS Nieuws

Koningin Máxima wordt vandaag 44

Koningin Máxima is vandaag jarig. Ze is 44 geworden.

Zoals gebruikelijk is niet bekendgemaakt hoe de koningin haar verjaardag viert. Waarschijnlijk is dat in huiselijke kring. Er staat niets op Máxima's officiële agenda.

Omdat haar verjaardag op zondag valt en er dan niet gevlagd wordt, gaat de vlag voor de koningin een dag later uit: volgens de vlaginstructie wordt er maandag gevlagd.

Drukke week

Na haar verjaardag heeft Máxima een drukke week. Maandag is ze aanwezig bij een oratie op de universiteit in Utrecht. Dinsdag brengt het koningspaar een streekbezoek aan Zeeuws-Vlaanderen. Een dag later opent Máxima samen met koningin Mathilde van België een tentoonstelling in Den Haag.

Donderdag reikt Máxima de Appeltjes van Oranje uit. Dat zijn de prijzen van het Oranje Fonds voor projecten op sociaal en maatschappelijk gebied. Op vrijdag opent de koningin een centrum voor doven en slechthorenden in Zoetermeer.

Constantijn

Máxima is niet het enige lid van het Koninklijk Huis dat vandaag een feestje kan vieren. Het is vandaag ook de trouwdag van prins Constantijn en prinses Laurentien. Zij traden op 17 mei 2001 voor de wet in het huwelijk. Twee dagen later trouwden zij voor de kerk.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl