Feest op De Vijverberg
    Blijdschap bij spelers De Graasfchap
    Duel tussen Ted van de Pavert (midden) en Jason Oost (rechts)
    Jerry van Ewijk scoort voor De Graafschap

De Graafschap houdt nog steeds zicht op promotie naar de eredivisie. De ploeg van trainer Jan Vreman won na verlenging op De Vijverberg met 2-1 van Almere City. In de reguliere speeltijd was het duel, net als maandag in Almere, in 1-1 geëindigd.

Jerry van Ewijk zette De Graafschap pas laatste minuut van de reguliere speeltijd op voorsprong. Het leek de beslissing, maar twee minuten in blessuretijd maakte Soufyan Ahannach de gelijkmaker. Enzio Boldewijn leek in de 94ste minuut Almere zelfs de winst te bezorgen, maar de treffer werd afgekeurd wegens buitenspel.

In de noodzakelijke verlenging kwam De Graafschap wat fortuinlijk op voorsprong. Cees Toet passeerde bij een voorzet voor het doel langs op ongelukkige wijze zijn eigen doelman.

Tegenstander

In de tweede ronde treft De Graafschap de nummer zeventien uit de eredivisie. Op dit moment staat Go Ahead Eagles voorlaatste in de eredivisie op een punt van NAC Bij verlies van de Bredanaars en winst of een gelijkspel van Go Ahead eindigt NAC als zeventiende. NAC speelt thuis tegen FC Groningen, Go Ahead speelt in de laatste competitieronde uit bij Heracles.