NOS Sport

Drie zussen, drie topsportcarrières

Drie carrières in één gezin

Het beoefenen van topsport loopt als een rode draad door het leven van de familie Van Dongen. Drie zussen, maar allen actief in een andere tak van sport. Voetbalster Merel (22) wil floreren op het WK, basketbalster Sanne (22) wil succes met Loon Lions en Tessel (23) mikt met het Nederlands rugbyteam op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro.

De basis werd op jonge leeftijd gelegd in het voetbal, maar na verloop van tijd kwam er een einde aan de 'samenwerking' van de zussen. Merel besloot het voetbal als enige niet de rug toe te keren en werd daarvoor beloond. Onlangs tekende ze een contract bij Ajax en kwalificeerde ze zich met Oranje voor het WK in Canada.

Meetmoment

“Het WK wordt voor ons zo'n prachtig meetmoment”, aldus Merel van Dongen. “Dat we ons eindelijk kunnen meten met de hele wereld. Er gaan dingen loskomen in Nederland. We kunnen eindelijk laten zien hoe goed we zijn. Er ligt een mooie toekomst in het verschiet.”

De oudste van het drietal, Tessel, wil zich juist bewijzen op de Spelen van 2016. Toch staart ze zich niet blind op haar topsportcarrière en daarom volgt ze net als haar zussen een opleiding. Een kijkje in de keuken van de zussen, die in drie totaal verschillende takken van sport het hoogste nastreven en ook naast hun loopbaan bepaalde dromen voor ogen hebben.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl