NOS Nieuws

Texelse veerboten varen weer; wachtrij lost op

Problemen veerboot Texel verholpen

De technische storing van een veerboot naar Texel is opgelost. Vanaf 16.00 uur zijn er weer twee boten die naar Texel varen. Texels Eigen Stoomboot Onderneming (TESO) meldt dat er vanaf Den Helder extra afvaarten zijn totdat er geen wachttijd meer is. Eigenlijk zou de dienstregeling met twee boten om 16.00 uur stoppen, maar ze varen nu allebei door.

Vanochtend ontstond er een storing aan het 'Schulpengat', juist op het moment dat het druk was. Vanwege het Hemelvaartweekend wilden veel vakantiegangers naar het Waddeneiland en de wachttijd liep op tot ruim 2 uur.

"Ik lach wel, maar eigenlijk kan ik wel huilen", zegt een vrouw die met haar auto in de rij staat. "Sinds twaalf uur sta ik in de file, en deze boot ga ik niet halen, dus dat wordt de boot van half vier."

Een andere gestrande vakantieganger berust in de situatie. "Technisch probleem begrijp ik, daar kan niemand wat aan doen. Het is maar één bootje."

  • David Hanff
    Veel vakantiegangers zijn gestrand
  • David Hanff
    Er ontstonden lange rijen in Den Helder

Op de N250 tussen De Kooy en de veerterminal in Den Helder kwam een file te staan van zo'n 4 kilometer. Ook verkeer in de omgeving kwam vast te staan, maar volgens de politie heeft dat nergens tot grote problemen geleid.

Eerste keer

Volgens TESO-directeur Cees de Waal ontstond het probleem gisteren. "Er was gisteravond na de laatste vaart een probleem met de besturing geconstateerd. Vannacht is er doorgewerkt, tot vanmiddag 15.00 uur. Daarna is het schip weer in de vaart genomen."

Het schip heeft in 2007 voor het laatst groot onderhoud ondergaan en volgens De Waal is er verder niets mis met de veerboot. "Wij voeren ieder jaar 13.000 afvaarten uit en het was nu de eerste keer in drie jaar dat er afvaarten werden gemist. Het was een samenloop van omstandigheden dat dat juist nu gebeurde, op een erg drukke dag in het seizoen en dan staat er al snel file."

Volgens De Waal weegt juist de continuïteit van de verbinding tussen Texel en het vasteland zwaar: "Wij vinden dat altijd iedereen aan de overkant moet kunnen komen en daar gaan we dan ook voor." TESO belooft daarom alle wachtenden die vandaag nog over willen, over te zetten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl