Pro Shots
NOS Schaatsen

Blokhuijsen: wil zelf bepalen hoe ik werk

De bom leek tijdens het afgelopen seizoen al te barsten. Meerdere keren stond het huwelijk tussen schaatser Jan Blokhuijsen en zijn ploeg Corendon op springen. Maar juist nu de ploeg in rustiger vaarwater leek te zijn gekomen na het vertrek van coach Jan van Veen, kondigt ook Blokhuijsen zijn vertrek aan.

Gevoel

Blokhuijsen heeft de tijd genomen voor zijn beslissing. "Ik heb heel goed nagedacht over hoe nu verder na het teleurstellende afgelopen seizoen. Een moeilijke keuze, maar mijn toekomst ligt niet bij Corendon. Dat heeft alles te maken met hoe ik zelf wil werken. Als je bij een team rijdt, moet het diep in je hart goed voelen. Bij mij was dat gevoel niet meer 100 procent aanwezig. Dan ga je weg."

Blokhuijsen zoekt een nieuwe, frisse omgeving. "Die heb ik nog niet gevonden, want ik heb nog geen nieuwe ploeg. Ik wilde eerst dit traject afsluiten. Ik heb met veel mensen gesproken. Op korte termijn kan ik wel duidelijkheid geven."

Veldkamp

Blokhuijsen liet eerder al doorschemeren een samenwerking met Bart Veldkamp wel te zien zitten. "Ik heb ook met Bart gesproken. Het behoort tot de opties. Ik verwacht op korte termijn mijn keuze te maken."

Blokhuijsen is blij dat hij eind vorig jaar al besloot om zijn ijzers tijdelijk aan de kant te leggen. "In de voorbereiding ging het prima. Maar dat zag ik niet terug op het ijs. Na de NK allround heb ik besloten om voortijdig het seizoen te beëindigen."

"Ik had het nodig om de batterij weer op te laden. En ik ben blij te constateren dat me dit gelukt is. Ik heb het skeeleren opgepakt en voel dat het goed zit. Er is een ontzettende drive om straks ook weer op het ijs te knallen."

Blokhuijsen verlaat Corendon

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl