Pro Shots
NOS Schaatsen

Blokhuijsen alsnog weg bij Corendon

Jan Blokhuijsen vertrekt bij Corendon, waar hij nog een contract voor een jaar had. Na een onrustig seizoen heeft hij besloten de schaatsploeg de rug toe te keren. "De 26-jarige allrounder kiest op sportieve gronden voor een andere route om zich maximaal op de komende winter voor te bereiden", stelt de ploeg in een verklaring.

Het is nog niet bekend naar welke ploeg die route Blokhuijsen voert. Hij wordt veelvuldig in verband gebracht met Team Stressless van Bart Veldkamp. Een andere optie is een samenwerking met Desly Hill, de voormalig bondscoach inline skating.

"Natuurlijk is het jammer dat Jan een andere sportieve toekomst ziet", aldus teammanager Chiel van Praag. "We hadden hem graag voor Corendon willen behouden. Hij heeft tenslotte bij ons de beste prestaties in zijn carrière tot nu toe laten zien."

Bij de NK barstte de bom

De start van Blokhuijsen in 2013 in het pak van Corendon was voortvarend. In dat eerste seizoen werd hij Europees kampioen allround en tweede bij de WK allround. Vervolgens won hij in Sotsji met Nederland goud op de ploegenachtervolging.

Na de zomer bleven goede resultaten uit. Bij de NK allround in december hield hij het na de 1.500 meter zelfs voor gezien en dat leidde tot een openlijke ruzie met coach Jan van Veen, die vorige week zijn functie neerlegde nadat een aantal rijders om zijn vertrek had gevraagd.

Corendon was de afgelopen maanden niet te spreken over het gedrag van Blokhuijsen. Hij kreeg in januari een waarschuwing: bij een volgend incident zou zijn contract worden beëindigd. Blokhuijsen had op dat moment al een punt gezet achter het seizoen, waarin er voor hem niets meer te winnen viel.

Breuk blijft uit

Tot een definitieve breuk kwam het echter telkens niet. Beide partijen opperden met elkaar door te willen gaan, maar twee weken geleden liet Blokhuijsen weten eisen te gaan stellen in een gesprek met Corendon over zijn toekomst.

"Het is zaak dat het lekker gaat lopen", zei Blokhuijsen toen. "Er moet een topsportklimaat heersen en vanuit daar moeten de topresultaten komen. Dat is de insteek van de gesprekken."

"Ik heb natuurlijk ook mijn eisen. Ik ben 26 jaar en wil de komende drie jaar mijn beste jaren rijden en in Korea op mijn absolute top rijden", keek hij al vooruit naar Spelen van 2018 in Pyeongchang.

Nu is dus bekend geworden dat Blokhuijsen er in de gesprekken met Corendon niet is uitgekomen.

Blokhuijsen verlaat Corendon

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl