NOS Voetbal

Ancelotti weigert de handdoek te werpen

De druiven waren zuur, woensdagavond in Santiago Bernabeu. Real Madrid werd uitgeschakeld in de halve finales van de Champions League door Juventus en zag zo de laatste kans op een hoofdprijs dit seizoen vervliegen. Toch was de boodschap van trainer Carlo Ancelotti duidelijk: "Ik wil blijven."

Real won dit seizoen nog wel de Europese Super Cup en het WK voor clubteams, maar moest de Spaanse Super Cup aan Atlético laten. De stadsgenoot was in de achtste finale van de beker ook de sterkste en in de competitie heeft Barcelona de titel voor het grijpen.

Magere oogst

En dat is een magere oogst, ook al omdat Real afgelopen zomer diep in de buidel tastte om topspelers naar Madrid te halen. Zo werd er flink betaald voor James Rodríguez (80 miljoen euro), Toni Kroos (30 miljoen) en Keylor Navas (10 miljoen). Daarnaast werd Javier Hernandez gehuurd van Manchester United en kwam Lucas Silva in de winterstop voor veertien miljoen euro over van Cruzeiro.

Coach Ancelotti, vorig jaar nog winnaar van de Champions League met Real, weet dan ook dat zijn positie ter sprake zal komen bij de club. Maar na het duel met 'Juve' was hij duidelijk over wat zijn eigen plannen zijn.

"Als de club blij is met het werk wat ik heb gedaan in de laatste twee jaar, wil ik graag doorgaan. Zo niet, dan moeten ze een beslissing nemen. Ik hoef er niet over te praten met de club. Ik heb mijn toekomst al bepaald, ik wil hier graag blijven."

Carlo Ancelotti wil graag bij Real blijven

'Weet hoe voetballerij werkt'

De twee prijzen die dit seizoen wel werden gepakt zullen de Italiaan niet al te veel steun bieden. "Ik weet heel goed hoe de voetballerij werkt. De club heeft het recht om een trainer te vervangen als ze niet tevreden over hem zijn."

Mocht dat het geval zijn dan heeft Ancelotti voor het laatst langs de lijn gestaan in een officieel duel bij Real. Woensdag werd namelijk bekend dat de Spaanse bond hem twee duels heeft geschorst vanwege zijn cynische applaus in de richting van arbiter Clos Gómez na afloop van het duel met Valencia (2-2).

Vooruitblikkend op de Champions League-finale verwacht Ancelotti een open wedstrijd. "Barcelona is duidelijk favoriet voor het winnen van de Champions League. Maar in een finale kan van alles gebeuren."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl