Teleurstelling bij Cristiano Ronaldo
NOS Voetbal

'Het kan nu snel gaan in Madrid'

De uitschakeling in de Champions League is een grote teleurstelling voor Real Madrid. De ploeg was over twee wedstrijden de mindere van Juventus en liep daarmee de laatste kans op een prijs mis. Volgens correspondent Edwin Winkels in Spanje is het nu de grote vraag wat er met trainer Carlo Ancelotti gaat gebeuren.

"Zo snel kan het gaan. Vorig jaar leidde Ancelotti de club nog naar 'La Décima' (de tiende Champions League/Europa Cup 1), maar het volgende seizoen win je niets terwijl je onder anderen James Rodriguez hebt aangetrokken. Voorzitter Pérez neemt daar waarschijnlijk geen genoegen mee", denkt Winkels.

Dubbel feest

Het is vooral een rampzalig seizoen omdat er geen prijzen zijn gewonnen, maar volgens Winkels heeft Real het toch niet zo slecht gedaan. "De ploeg heeft wel lang meegedaan om het kampioenschap en heeft de halve finales van de Champions League gehaald. Geen enkele club heeft de Champions League twee keer achterelkaar gewonnen. Ze leken sterker dan vorig jaar, maar hebben betere tegenstanders getroffen met Barcelona in topvorm en Juventus dat moeilijk is te verslaan".

Voor de fans van Barcelona is het dubbel feest. Dinsdagavond bereikte hun eigen club wel de finale van de Champions League en gisteravond werd aartsrivaal Real Madrid dus uitgeschakeld. "Supporters hadden misschien een finale tegen Real gewenst, maar alleen als Barcelona dan uiteindelijk wint", zegt Winkels.

CL: Real Madrid - Juventus

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl