Vrouwen FC Twente winnen na landstitel nu ook beker

Jill Roord viert de 2-0 met Shanice van de Sanden en Félicienne Minnaar Pro Shots

De vrouwen van FC Twente hebben de dubbel behaald. Na het veroveren van de landstitel ging ook de KNVB-beker naar Enschede. Ajax werd in de finale in het Haagse Kyocera-stadion met 3-2 geklopt.

FC Twente domineert met vier titels en een tweede plaats in de laatste vijf seizoenen al jaren de competitie bij de vrouwen. In de beker waren de Tukkers tot nu toe minder succesvol. Alleen in het eerste jaar (2008) ging de beker naar Twente.

De ploeg van Arjan Veurink kwam nu voor rust via Shanice van de Sanden en Jill Roord op 2-0. Ajax deed na ruim een uur via Chantal De Ridder iets terug, waarna Ellen Jansen de marge in de slotfase herstelde. De 3-2 van Kelly Zeeman in de slotminuut kwam te laat.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Voetbalvrouwen Twente winnen de beker

Toekomst vrouwen Twente gered

Eventjes zag het ernaar uit dat vanwege de financiële problemen bij FC Twente er een einde zou komen aan de vrouwenploeg in Enschede. De ploeg werd echter ondergebracht in een stichting en daarmee lijkt een goede toekomst gegarandeerd. 

STER Reclame