ANP
NOS Nieuws

Erdbrink en Sinterklaasjournaal genomineerd voor Nipkowschijf

De programma's Onze man in Teheran, Hollands Hoop en het Sinterklaasjournaal zijn genomineerd voor de Zilveren Nipkowschijf. Dat is de prijs van tv-critici voor het beste Nederlandse televisieprogramma.

Onze man in Teheran is een serie van journalist Thomas Erdbrink. Hij doet vanuit Iran verslag voor onder meer de NOS en de New York Times. In de vierdelige serie laat hij de kijkers kennis maken met de islamitische republiek. Erdbrink kreeg veel lof voor de serie.

De dramaserie Hollands Hoop werd eind vorig jaar uitgezonden en gaat over een gezin dat in Groningen een boerderij erft waar op grote schaal wiet wordt verbouwd. Hollands Hoop trok gemiddeld ruim 900.000 kijkers. Het Sinterklaasjournaal, met presentatrice Dieuwertje Blok, speelde vorig jaar creatief in op de zwartepietendiscussie.

De show Zondag met Lubach van cabaretier Arjen Lubach krijgt van de jury "een eervolle vermelding", maar is niet genomineerd.

Zilveren Reissmicrofoon

In de jury van de Nipkowschijf zitten recensenten van alle grote dagbladen. Zij reiken ook de Zilveren Reissmicrofoon uit, de prijs voor het beste radioprogramma. De genomineerden daarvoor zijn de hoorspelserie De Oorlogskoningin, het gespreksprogramma Twee dingen en het cultuurprogramma Nooit meer slapen.

Alle programma's worden uitgezonden op NPO Radio 1. De show De bende van Van der Lende van 3FM-dj Frank van der Lende krijgt een eervolle vermelding van de jury.

De uitreiking van de prijzen is op 10 juni.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl